Om nationalparken

Flyt din undervisning ud i Nationalpark Skjoldungernes Land.  Nationalparken rummer enestående natur, national kulturhistorie, lokale fællesskaber, fødevarer, erhverv, kunst og kultur, og der er mange oplagte steder at bruge til ude-undervisningen.

Book ture eller steder
Her på bookingportalen kan du booke både ude-undervisning, udendørs klasseværelser og specielle ture med formidlere via de tre forskellige kategorier:

1) Bliv Skjoldunge
Projektet Bliv Skjoldunge inviterer 3. - 7. klasser i Lejre, Roskilde og Frederikssund kommuner på to årlige ture i og omkring nationalparken. Hver tur ledes af en naturvejleder og understøttes af undervisningsmaterialer til før, under og efter turen. Hver tur er både en tur for klassen - og et sidemandsoplæringskursus for læreren, som forhåbentlig kan inspirere til mere ude-undervisning i og omkring nationalparken. Læs mere på nationalparkens hjemmeside. Booking til det kommende skoleårs Bliv Skjoldunge-ture er åben hvert år i juni måned for klasser fra Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner. Vælg din kommune i øverste højre hjørne her på portalen.

2) Blå og grønne klasseværelser
I nationalparken etablerer vi løbende blå og grønne klasseværelser – dvs. dejlige steder, som kan danne gode udgangspunkter for ude-undervisning. Til nogle af stederne vil være knyttet en grejbank og ideer til undervisning på stedet. Når du booker et klasseværelse, vil du få tilsendt en kode til at åbne grejbanken. Du kan læse mere om nationalparken blå og grønne klasseværelser på nationalparkens hjemmeside.

3) Andre ture
I nationalparken finder du spændende besøgssteder og dygtige formidlere, som har forskellige tilbud for skoler. Book tilbuddene her på portalen eller tag kontakt direkte til den enkelte formidler eller det enkelte besøgssted for at aftale nærmere.

Transport
I kan tage bus, tog, gåben eller cykel ud i nationalparken. Tjek rejseplanen.

Beskyttelse og benyttelse
Nationalparken har til opgave at beskytte, styrke og udvikle områdets natur, landskab, kulturhistorie, friluftsliv, formidling, undervisning, forskning, lokale fælleskaber, erhverv og turisme på en bæredygtig måde. I naturen skal der være plads til alle. Det er vigtigt, at vi alle sammen kender og overholder de gældende adgangsregler i naturen, så vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at passe på naturen, kulturen og de mennesker, der bor og har deres hverdag i området.

Velkommen til!
 

Kontakt

Nationalpark Skjoldungernes Land
npskjold@danmarksnationalparker.dk | +45 93597090
www.nationalparkskjoldungernesland.dk

Copyright © 2011 - 2024 YourTicket.dk. All rights reserved.